Pilke lastenhoito palvelee yrityksiä myös koronatilanteen aikana – Tilaa lastenhoitoapua etätyöpäiviin!

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana sairaan lapsen hoitopalvelumme on tauolla. Olemme kuitenkin myös tässä tilanteessa yritysten ja lapsiperheiden arjen apuna. Lue tästä lisää ➔

Terveellinen ja turvallinen ympäristö ohjaa toimintaamme. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Pilke lastenhoidon palveluista saa lastenhoitoapua vain terveille, täysin oireettomien perheiden lapsille. Pidämme erityisen tarkasti huolta myös siitä, että kaikki lastenhoitajamme ovat täysin oireettomia.

Pilkkeen ammattitaitoiset lastenhoitajat ovat luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden kanssa lapsella on aina mahdollisuus hyvään päivään. Jos huomaamme koronaviruksen aiheuttavan huolta lapselle, hoitajamme käyvät lapsen ikätasoisesti rauhoittavaa keskustelua arkisen puuhailun ohessa.

Usein kysyttyä koronasta

Kun perhe tilaa meiltä lastenhoitoapua, keskustelemme ensin yhdessä kaikkien perheenjäsenten terveydentilasta selvittääksemme mahdolliset terveysviranomaisten ohjeiden mukaiset riskitekijät. Lisäksi olemme tarkasti ohjeistaneet jokaisen lastenhoitajamme perumaan välittömästi vuoronsa, jos heillä ilmenee oireita tai heidän yleisvoinnissaan tapahtuu muutoksia. Uusissa tilauksissa oireettoman ajan tulee olla puolin ja toisin 14 vuorokautta. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja päivitämme ohjeistuksiamme tarvittaessa.

Tämän toimintamme lähtökohta on, että tarjoamme palvelua vain oireettomille perheille ja työtä tekevät vain oireettomat lastenhoitajat. Mahdollisuuksien mukaan toteutamme etätyöpäivän lastenhoitoavun ulkoiluna, jolloin lastenhoitaja ei vieraile perheiden kotona sisätiloissa. Lapsiperheiden kotipalvelussa (kunnan palvelusetelillä tuotettava lastenhoitopalvelu) ja riskiryhmien suojaamiseksi lastenhoitajamme käyttävät tarvittaessa hengityssuojaimia ja suojakäsineitä.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi hoidamme kerrallaan vain saman perheen lapsia.

Perhe saa tilatusta lastenhoitopalvelusta kotitalousvähennyksen. Yrityksille etäpäivien lastenhoitoapu ei ole verottajan näkökulmasta ”sairaan lapsen hoitoa”, vaan se on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu.

Etäpäivien lastenhoitoapu ei ole verottajan näkökulmasta ”sairaan lapsen hoitoa”, vaan se on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu. Toistaiseksi emme tuota lainkaan sairaan lapsen hoitopalvelua.

Olemme linjanneet, että tässä poikkeustilanteessa tuotamme lastenhoitopalvelua samoin perustein kuin varhaiskasvatuspalveluita on tarjolla. Toimintamme lähtökohta on, että tarjoamme palvelua vain oireettomille perheille ja työtä tekevät vain oireettomat lastenhoitajat. Mahdollisuuksien mukaan toteutamme etätyöpäivän lastenhoitoavun ulkoiluna, jolloin lastenhoitaja ei vieraile perheiden kotona sisätiloissa.

Pienet lapset ovat luonnostaan uteliaita. He ihmettelevät jatkuvasti ympäröivää maailmaansa ja tekevät siitä havaintoja. Lapset rakentavat käsitystään maailmasta havaintojensa perusteella. He tarkkailevat läheistensä puheita ja toimia. Lapset ovat varmasti huomanneet, että tässä ajassa on jotakin erikoista ja erilaista. Sana korona vilisee aikuisten puheissa ja aikuiset saattavat vaikuttaa turhautuneilta. Jotain on meneillään. Ollaan enemmän kotona, käsiä pestään huolellisemmin, mummia ja vaaria nähdään harvemmin. Lapset kuulevat ja tuntevat, mitä heidän ympärillään tapahtuu, vaikka olisivatkin omissa puuhissaan.

Lapsella on oikeus tulla kuulluksi

Lapsella on oikeus tulla kuulluksi ja hänellä tulee olla tunne siitä, että häntä kuunnellaan ja hänen sanomisillaan on merkitystä. Nyt poikkeuksellisena aikana lasta on tärkeä kuunnella erityisen herkällä korvalla. Keskustelulle lapsen kanssa kannattaa luoda rauhallinen hetki, jolloin lapsen on helppo ja turvallinen puhua aikuiselle. Lapsille pandemiasta kannattaa puhua rehellisesti, ikätasoisesti ja tuoda keskustelu mahdollisimman konkreettiselle tasolle.  Mitä pienempi lapsi, sitä konkreettisemmin. Viruksesta kertoessa voi vaikka piirtää samalla tai muuten havainnollistaa asioita. Lapsen kanssa voidaan käydä läpi, mitä tämä tarkoittaa heidän elämässään. Mitä muutoksia on edessä ja miksi toimimme kuten toimimme. Käsipesua voidaan harjoitella yhdessä ja puhua samalla käsihygienian merkityksestä virusten leviämisessä.

Varmista aika ja tila leikille

Lapselle faktatietoja tärkeämpää on tieto siitä, ettei hänen tarvitse huolehtia maailman menosta ja ettei hän jää huolensa kanssa yksin. Lasta kannattaa kuunnella ja pitää tunnelma kotona mahdollisimman kepeänä. Säännöllinen päivärytmi tukee turvallisuuden tunnetta. Leikki on lapsen tapa jäsentää ajatuksiaan ja juuri leikkiessä lapset usein käsittelevät mieltään askarruttavia asioita. Aikuisen tehtävä on huolehtia, että lapsen elämässä säilyy ilo ja hassuttelu turvallisessa ympäristössä. Aikuisten fyysinen ja emotionaalinen läheisyys on se, mitä he tarvitsevat. Se viestii heille, että kaikki järjestyy. Lapset elävät hetkessä – otetaan niistä kaikki ilo irti.

Tilaa lastenhoidon lahjakortti

Ilahduta lapsiperhettä ja anna heille 3 tunnin lastenhoitoapu lahjaksi. Tilaa tästä Pilke lastenhoidon lahjakortti, hinta 95 eur. Lahjakortti on voimassa vuoden ajan tilauksesta.

Tilaa lastenhoitaja:

020 768 9777

8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%) soittaessa kotimaan lanka- ja matkapuhelinliittymistä. Ulkomailta soitettaessa hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.

maanantaista torstaihin kello 7–21
perjantaisin kello 7–16
sunnuntaisin kello 13–21

Jätä yhteydenottopyyntö:

Henkilökuntanne voi tilata Pilkkeen kuluttaja-asiakkaana etäpäiviin esim. 3 tunnin ulkoilun lapsille Pilkkeen lastenhoitajan kanssa, jolloin lastenhoitopalvelu oikeuttaa perheen kotitalousvähennykseen, lue tästä lisää!

Tehokas etätyöpäivä – Tilaa lastenhoitoapua organisaatiosi avainhenkilöille!

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana sairaan lapsen hoitopalvelumme on tauolla. Olemme kuitenkin myös tässä tilanteessa yritysten ja lapsiperheiden arjen apuna. Tilaa kauttamme etätöitä tekevälle työntekijälle puolenpäivän- kokonaisen etätyöpäivän lastenhoitoapua: ulkoilua raikkaassa kevätsäässä tai virikkeellistä puuhaa kotona, mikä vain perheen etäpäivään parhaiten sopii!

Etäpäivän lastenhoitopalvelu tuotetaan sopimusasiakkaillemme sopimuksen mukaisesti hinnoiteltuna.

Huomioithan, että etäpäivien lastenhoitoapu ei ole verottajan näkökulmasta ”sairaan lapsen hoitoa”, vaan se on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu. 

Pilke lastenhoidon yritysasiakas Supercell kertoo kokemuksistaan

”Kokemuksemme mukaan Pilkkeen lastenhoitopalvelut yrityksille ovat ammattitaitoisesti tuotettuja ja tuovat hienosti joustavia ratkaisuja perhe-elämän kiireiseen ja joskus vaativaankin arkeen.

Olemme käyttäneet Pilkkeen lastenhoitopalveluita myös terveen lapsen hoitamiseen, koska välillä työntekijöillämme on työhön liittyviä ilta- tai viikonloppumenoja, ja toinen vanhempi ei voi oman työnsä takia hoitaa lapsia sinä aikana tai yksinhuoltajalla ei ole tukiverkkoa.

Lastenhoitopalveluista on erityisesti hyötyä tilanteissa, joissa työntekijöidemme lapset ovat sairaina ja molempien vanhempien työ vaatii läsnäoloa. Palvelun avulla lapsille saadaan turvallinen ja luotettava hoitaja paikalle lyhyelläkin varoitusajalla.”

-Anna Feodorow, Admin Lead, Supercell

Supercell
supercell

Online-lastenohjaus etäpäivien avuksi

Koko perhe kotona, vanhemmat etätöissä ja lapset etäkoulussa tai pois päiväkodista? Helpota arjen aikataulua ja ohjelmaa, ja tilaa Pilke lastenhoidolta online-lastenohjaus etäpäivien avuksi.

Etäohjaus on suunnattu 3-6-vuotiaille lapsille. Ohjaukset sisältävät toiminnallisia tuokioita, askartelua ja satuhetkiä varhaiskasvatuksen ammattilaisten suunnittelemana ja toteuttamana kahden lastenohjaajan voimin.

Yksi tuokio kestää noin 45 minuuttia ja se toteutetaan suojatun Teams-kanavan kautta teille sopivana ajankohtana. Osallistuja tarvitsee verkkoyhteyden ja laitteen, missä on verkkokamera.

Kysy lisää: asiakaspalvelu@pilkelastenhoito.fi  tai soita 020 768 9777. Suunnitellaan yhdessä teidän yritykselle sopiva lastenohjaustuokio!

Haluatko kuulla lisää lastenhoidon yrityspalveluistamme?

Elina Biström

Myyntipäällikkö

044 302 0006
elina.bistrom@pilkelastenhoito.fi

Kerron mielelläni lisää yhteistyömahdollisuuksistamme yritysten kanssa; sairaan lapsen hoito -työsuhde-etuna, erilaiset loma-aikojen ja muiden tapahtumien lastenhoitopalvelut, lapsi työpaikalla -päivän järjestelyt jne.

Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen ja suunnitellaan yhdessä yrityksenne tarpeisiin sopivin ratkaisu.

Miksi Pilke lastenhoito?

  • Asiakkaamme ovat tutkitusti tyytyväisiä palveluumme.
  • Lastenhoitajamme ovat kokeneita ja ammattitaitoisia.
  • Tarkistamme huolella hoitajien taustat, työkokemuksen sekä suositukset.
  • Koulutamme hoitajiamme jatkuvasti.
  • Meiltä löytyy osaamista erityistarpeisiin: lastenhoitajinamme työskentelee myös sairaanhoitajia ja lähihoitajia.

”On vaikka mitä leikkejä leikittävänä”

Yksi Pilkkeen yli sadasta lastenhoitajasta on Tarja Koivunen. Useimmin Tarjan työpäivät menevät sairastavia lapsia hoitaessa. Kun esimerkiksi flunssa tai kuume pitää lapsen kotona toipilaana, vanhemmat voivat tilata lapselle lämpimän hoitajan ja lähteä levollisin mielin töihin.

– Monesti lapsi on reipas kipeänäkin, ja päivä menee lapsen voinnin ja halujen mukaan leikkiessä, askarrellessa, lukiessa ja lautapelejä pelatessa. Aika äkkiä näkee lapsen persoonallisuuden ja pystyy vaistoamaan, miten lapsen kanssa ollaan.

tarja-koivunen-round-2

”On ihanaa, miten lasten mielikuvitus laukkaa.”

Yleensä tieto hoitokeikasta tulee Tarjalle edellisenä päivänä tai samana aamuna kello 7:n jälkeen. Kun Tarja kuulee lapsen iän, hän miettii mitä askartelu- ja leikkitarvikkeita ottaa mukaan.

– On ihanaa, miten lasten mielikuvitus laukkaa. Kun souvii heidän mukana, on vaikka mitä leikkejä leikittävänä.

Pilkkeen hoitajat noudattavat aina vanhempien ohjeita ja toiveita. Vanhemmat tavatessaan myös Tarja kyselee olennaiset tiedot, että päivä varmasti sujuu hyvin. Ja niin ne ovatkin sujuneet. Tarjan polku lastenhoitajaksi ei ollut se perinteisin, sillä hän vaihtoi yli 30-vuotisen työuran toimistotehtävissä ja markkinoinnissa lastenhoitoon.

– Olen tykännyt työstä paljon ja saanut vanhemmilta hyvää palautetta. On tuntunut, että tämä on se mun juttu.

0
PROSENTTIA

lastenhoidon asiakkaista suosittelee
(maaliskuussa 2020)

Suosittelisitko Pilkettä?

Tyytyväinen asiakas on Pilkkeen tärkein onnistumisen mittari. Siksi keräämme palautetta ja mittaamme asiakaskokemusta päivittäin.

Asiakaskokemuksia kerätessämme yksi tärkeimmistä kysymyksistä on, kuinka todennäköisesti suosittelisit Pilkettä ystävällesi.

Suosittelijoita ovat asiakkaamme, jotka antavat asteikolla 0–10 huippuarvosanan 8–10.