Pilke lastenhoito auttaa yrityksiä työn ja perheen sovittamisessa yhteen

Lastenhoitopalvelumme on joustava ja luotettava ratkaisu työntekijöiden lasten sairastuessa äkillisesti, ja kun työt on saatava hoidettua. Sairaan lapsen hoito työnantajan järjestämänä henkilöstöetuna on työntekijöille veroton työsuhde-etu.

Etätyö sairaan lapsen kanssa kotona ei ole tuottavaa työtä

Alle 10-vuotiaan lapsen vanhemmilla on oikeus hoitaa tilapäisesti sairasta lasta kotona enintään neljä työpäivää. Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne toi konkreettisesti esiin, kuinka työnteon tehokkuus laskee pahimmillaan 100 %, kun alle 10-vuotiaan vanhempi yrittää taiteilla töiden ja lastenhoidon välillä.

Sairaan lapsen hoito työsuhde-etuna on kustannustehokas vaihtoehto

Asiakas- ja asiantuntijatyössä voi olla hankalaa varautua äkillisiin poissaoloihin työntekijän lapsen sairastuessa. Työvuorojärjestelyt tai menetetty asiakaslaskutus tulevat yritykselle nopeasti kalliiksi. Sairaan lapsen hoito työsuhde-etuna on lastenhoidon palvelumme yrityksille, jotka haluavat tarjota henkilöstölleen vaihtoehdon kotiin jäämiselle lapsen sairastuessa.

Pilkkeen lastenhoitaja takaa sairaalle lapselle turvallisen hoidon vanhemman työskennellessä

Pilkkeen ammattitaitoiset lastenhoitajat ovat luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden kanssa sairaalla ja/tai toipilaalla lapsella on aina hoitajan täysi huomio – ja vanhemmat keskittyvät sillä aikaa hyvällä omallatunnolla työhönsä.

Tilaa tästä palvelusopimus sairaan lapsen hoitoon sitoumuksetta!

Haluatko varautua sairaan lapsen hoitopalveluun yrityksessänne? Sopimuksella saat lastenhoidon palvelumme heti käyttöön yrityksenne työntekijöille. Ei kiinteitä kuluja, laskutus käytetyn palvelun mukaan.

Turvallinen ja hygieeninen lastenhoito myös korona-aikaan

Tehdään yhdessä paras mahdollinen kotipäivä. Lue tästä ohjeemme, kuinka huomioimme ja minimoimme yhdessä tartuntariskin ja ehkäisemme koronaviruksen leviämistä lastenhoitajan vieraillessa perheiden kotona.

Lue lisää!

Se rauha ja mielentila minkä lastenhoitopalvelu antaa työntekijöillemme on korvaamatonta

Sairaan lapsen hoito työsuhde-etuna tukee työntekijöidemme jaksamista, kun heidän tärkeimmistä huolehditaan tilanteessa kuin tilanteessa. Parhaimmillaan työntekijämme voivat keskittyä työpäivän aikana töihin ja vapaallaan perheisiinsä.

Myös tiimiläiset saavat kollegan, joka pystyy tukemaan heitä, eikä joudu joka tilanteessa välttämättä saman tien olemaan poissa.

Työntekijöillämme on varmuus, että heidän lapsillaan on turvallinen väliaikainen hoito arjen välttämättömissä tilanteissa ja pystymme tukemaan koko perheen jaksamista joustavilla eduilla.

Suosittelen sairaan lapsen hoitopalvelua työsuhde-etuna kaikille yrityksille, joille erilaiset elämäntilanteet ja työntekijät ovat rikkaus, ja jotka haluavat mahdollistaa joustoja eri tavoin. Näin myös perheellisillä on mahdollisuus tehdä töitä tarvittaessa ja tiimeissä olisi hyvällä omallatunnolla olevia työntekijöitä nauttimassa työnteosta – työpäivän aikana helpottaen heidän muuta arkeaan.

Se rauha, kun voi vain huokaista helpotuksesta vuotavan nenän ilmaantuessa – kun on se yksi puhelinnumero, johon soittaa ja palvelusta lähes aina saa tutun hoitajan. Se mielentila, kun ei tarvitse suorittaa tulevaa viikkoaan uusiksi, vaan voi rauhassa edetä suunnitellusti ja lapsella on hyvä hoito vanhemman töistä huolimatta.

Janina Kurki, Sievo Oy:n Head of Nerd Attraction & People Development Partner

Joko sinun työnantajasi tarjoaa sairaan lapsen hoitoa työsuhde-etuna?

Työnantajan järjestämänä sairaan lapsen hoito on työntekijöille maksuton verovapaa työsuhde-etu, yhtä monen päivän osalta, kuin hänellä olisi alan työehtosopimuksen mukaan oikeus itse hoitaa sairasta, alle 10-vuotiasta lastaan kotona. 

Kokosimme tälle sivulle lisätietoa ja ohjeita työntekijälle.

Vinkkaa sairaan lapsen hoitopalvelusta työsuhde-etuna yrityksenne HR-asioista vastaavalle

Miksi sairaan lapsen hoitoa työsuhde-etuna?

  • Haluttu, sitouttava henkilöstöetu lapsiperheille
  • Vähentää poissaoloja ja ylitöitä työpaikoilla
  • Tukee kodin ja työn yhteensovittamista
  • Edistää työssäjaksamista

Pilkkeen luotettavaa lastenhoitoa

Seuraamme jatkuvasti palvelumme laatua ja asiakkaamme ovat tutkitusti erittäin tyytyväisiä palveluumme. Lastenhoitopalvelullamme on kattava vastuuvakuutus.

Lastenhoidon hinnat

Lastenhoitopalveluidemme hinnat yrityksille perustuvat palvelusopimukseen: ei kiinteitä kuluja, laskutus käytetyn palvelun mukaan. Lataa tästä lastenhoidon hinnasto (pdf).

Ma-la klo 7.00–22.00
Ensimmäiset 8 hoitotuntia 39,00 €/h + alv.
9-10. hoitotunti 58,50 €/h + alv.
10- hoitotunti 78 €/h + alv.

Klo 22–7 ja pyhäpäivinä
Ensimmäiset 8 hoitotuntia 78 €/h + alv.
9-10. hoitotunti 117 €/h* + alv.
10- hoitotunti 156 €/h* + alv.

Matkakulut: Kehä III:n ulkopuolella sekä Tampereen, Turun, Oulun ja Kuopion kaupunkialueen ulkopuolella veloitetaan kustannusten mukainen matkakorvaus- ja aika.

FB4P5772_mv

Jyrki Jalassuo

Liiketoimintajohtaja
040 564 2859
jyrki.jalassuo@pilkeperhepalvelut.fi

Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen

Kerron mielelläni sairaan lapsen hoito työsuhde-etuna -kokonaispalvelustamme yrityksille. Pilke lastenhoito on yritysten ja lapsiperheiden arjen apuna!

Tutustu tästä muihin lastenhoidon palveluihimme yrityksille

Yritysten usein kysymiä kysymyksiä

Yrityksille

Olemme linjanneet, että korona-aikaan tuotamme lastenhoitopalvelua samoin perustein kuin varhaiskasvatuspalveluita on tarjolla. Toimintamme lähtökohta on, että työtä tekevät vain oireettomat lastenhoitajat. Kiinnitämme erityistä huomiota lastenhoitajiemme ja asiakasperheidemme turvalliseen ja hygieeniseen kohtaamiseen ja kartoitamme jokaisen tilauksen tilauskohtaisesti riskitekijät huomioiden. Emme hoida kuumeisia potilaita emmekä lapsia, joilla on vakavia hengitystieoireita.

Kiinnitämme erityistä huomiota lastenhoitajiemme ja asiakasperheidemme turvalliseen ja hygieeniseen kohtaamiseen ja kartoitamme jokaisen tilauksen tilauskohtaisesti riskitekijät huomioiden. Lastenhoitajamme käyttävät suusuojia.

Kun perhe tilaa meiltä lastenhoitoapua, keskustelemme ensin yhdessä kaikkien perheenjäsenten terveydentilasta selvittääksemme mahdolliset terveysviranomaisten ohjeiden mukaiset riskitekijät. Lisäksi olemme tarkasti ohjeistaneet jokaisen lastenhoitajamme perumaan välittömästi vuoronsa, jos heillä ilmenee oireita tai heidän yleisvoinnissaan tapahtuu muutoksia. Uusissa tilauksissa oireettoman ajan tulee olla puolin ja toisin 14 vuorokautta ja pyrimme käyttämään samaa hoitajaa samoissa kohteissa. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja päivitämme ohjeistuksiamme tarvittaessa.

Yleisin käytäntö on, että leirille osallistuvien lasten vanhemmat maksavat leiristä osallistumismaksun, joten leiristä ei välttämättä aiheudu mitään kustannuksia yritykselle itselleen. Toinen vaihtoehto on, että yritys osallistuu osittain kustannusten maksamiseen tukeakseen arjen ja työn yhteensovittamista. Olemme toki tuottaneet myös leirejä, joissa työnantaja on maksanut koko leirin.

Työelämän muuttumisen myötä (ml. isovanhempien pidentyneet työurat) ovat työnantajat alkaneet miettiä laajemmin työn ja arjen yhteensovittamisen haasteita ja keinoja tukea vanhempien lastenhoitohaasteita myös lasten ja pienten koululaisten pitkien loma-aikojen yhteydessä. Yritykset haluavat myös tänä päivänä erottua perheystävällisenä yrityksenä, joka huomioi laajemmin ja kokonaisuutena työntekijöiden työssä ja arjessa jaksamista.

Kyllä voi, mutta näistä poikkeavuuksista pitää saada tieto etukäteen ennakkoilmoittautumisen yhteydessä, jotta osaamme mitoittaa lastenhoitajien resurssit ja pätevyysvaatimukset oikein.

Pilke lastenhoidon leiripäivillä ulkoillaan, pelataan, leikitään, askarrellaan, vieraillaan erilaisissa maksuttomissa ja erikseen sovittaessa maksullisissa kohteissa. Kaikki toiminta leiriviikoille on etukäteen suunniteltua ja ohjattua ja leiripäivissä on selkeä leiriohjelmarunko.

Lomaleirien ruokailut järjestetään yrityksen omien toiveiden mukaan. Olemme ruokailleet lasten kanssa yrityksen tiloissa sijaitsevassa lounasravintolassa tai sen erillisessä kabinetissa, leiritilaan voidaan tilata lapsille lounas ja jollain leireillä vanhemmat ovat toivoneet ja halunneet lasten syövän vanhempien itsensä valmistamia ja mukaan pakkaamia lämpimiä lounaita, jotka lämmitetään ja syödään yhteisesti lounasaikaan.

Olemme tuottaneet leirejä, joihin on osallistunut eri-ikäisiä lapsia aina 3–11-v ikähaarukalla. tällöin leirien sisältö suunnitellaan yleensä kahdessa osassa, oma ohjelmarunko erikseen pienille ja isommille lapsille. Tavallisinta on rajata osallistuvien lasten ikäjakauma noin 7–9-vuotiaisiin koululaisiin, jotka ovat vielä liian pieniä ollakseen pitkiä aikoja yksin kotona. Yhdelläkin viikon mittaisella leirillä saadaan monen vanhemman monta huolta ratkaistua.

Pilke lastenhoidon toteuttamat leiripäivät järjestetään asiakasyrityksen itsensä osoittamissa tiloissa, jotka ovat yleisemmin neuvotteluhuoneita tai kokoustiloja, joskus auditorio tai liikuntasalikin on toiminut leiritilana. Leireihin voidaan sisällyttää myös erilaisia retki- ja vierailupäiviä.

Leiripäivien kesto on yleisimmin klo 8–16 tai 9–17, räätälöimme kuitenkin leiripäivät aina yrityksen omien toiveiden ja vanhempien työpäivän aikataulujen mukaisesti.

Yrityksille toteuttamamme loma-ajan leirit ovat yleisimmin 1–2 viikon mittaisia. Mikään ei kuitenkaan estä räätälöimästä juuri teidän yrityksellenne sopivan mittaista toimintaa yksittäisistä retkipäivistä kuukaudenkin mittaisiin kesäleireihin.

Perhe saa tilatusta lastenhoitopalvelusta kotitalousvähennyksen. Yrityksille etäpäivien lastenhoitoapu ei ole verottajan näkökulmasta ”sairaan lapsen hoitoa”, vaan se on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu.

Etäpäivien lastenhoitoapu ei ole verottajan näkökulmasta ”sairaan lapsen hoitoa”, vaan se on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu.

Lastenhoitajamme tilataan soittamalla numeroon 020 768 9777 tai tekstiviestitse järjestelmänumerosta 045 739 65791
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin ma-to klo 7.00–21.00, pe klo 7.00–16.00 ja sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä klo 13.00–21.00

Tilausta tehdessäsi kerro:
* oma nimesi ja työnantajasi
* hoidon tarve (pvm + kellonajat ja päivien lkm)
* lapsen tiedot (nimi, ikä ja terveydentila)
* mahdolliset muut hoitoon oleellisesti liittyvät asiat (esim. lääkitys) ja toiveet (esim. hoitajan nimi)

Pilke lastenhoidon vastuuvakuutus kattaa mahdolliset lastenhoitopalvelun henkilö- ja esinevahingot. Työntekijöidemme eläkevakuutus on Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö ELOssa, ja lakisääteinen tapaturmavakuutus Fenniassa.

Lastenhoitopalvelumme laatu ja asiakastyytyväisyys on meille yksi tärkeimmistä mittareistamme. Pilke lastenhoidon NPS on erinomaisella tasolla (vaihteluväli 95-99), ja sitä seurataan säännöllisillä tekstiviestikyselyillä lastenhoitopalvelujemme käyttäjiltä. Selvitämme vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyllä myös yritysasiakkaidemme kokemusta palveluistamme.
Kaikki palaute – risut, ruusut ja kehitysehdotukset – ovat erityisen tervetulleita myös suoraan asiakaspalveluumme!

Tilauksen voi peruuttaa veloituksetta, jos lastenhoitajaa ei ole vielä vahvistettu asiakkaalle. Kaikki muutokset tai peruutukset tulee tehdä Pilkkeen asiakaspalveluun.
Jos lastenhoito on vahvistettu ja tilaaja peruu sen viimeistään klo 21.00 edellisenä iltana, on Pilkkeellä oikeus laskuttaa sovitusta palvelusta kolmen tunnin osalta.
Jos lastenhoito on vahvistettu ja tilaaja peruu sen myöhemmin kuin edellisenä iltana kello 21.00, on Pilkkeellä oikeus veloittaa käyttämätön aika ja palvelu kokonaisuudessaan.
Jos lastenhoitaja on estynyt suorittamaan sovittua työvuoroa (sairastuminen tai muu ylivoimainen este), Pilke pyrkii asiakkaan niin halutessa järjestämään tilalle sijaisen. Pilke ei voi kuitenkaan taata sijaisen saamista asiakkaalle.

Pilkkeen lastenhoitopalvelu on käytettävissä 24/7, eli minä päivänä ja mihin kellonaikaan tahansa. Lastenhoidon minimikesto on kotitalousasiakkailla 3 tuntia ja yritysasiakkailla 4 tuntia. Nopeimmillaan lastenhoitajamme on paikalla puolessa tunnissa tilauksesta, ja pääsääntöisesti kahden tunnin sisällä.

Palvelusopimus tehdään yrityksille sitoumuksetta, sopimukseen ei liity kiinteitä kuluja. Lasten kotihoidon tuntityöt (sairaan lapsen hoito ja muu tilapäinen lastenhoito) laskutetaan yritykseltä viikoittain toteutuneen palvelun käytön mukaan tuntihinnaston mukaisesti. Toimitamme yritykselle pyydettäessä raportoinnin palvelun käytöstä, ja teemme vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselyn.
Lomaleirit ja muut tapahtumat laskutetaan yrityksiltä erikseen kirjallisesti sovitun mukaisesti.

Lastenhoitopalvelun hinta muodostuu perustuntiveloituksesta ja lastenhoitajan matka-ajan ja matkakustannusten korvauksista hinnaston ja yritysten palvelusopimuksen mukaan.

Pääkaupunkiseudulla Kehä III:n sekä Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa kaupunkialueen sisäpuolella veloitetaan matkakuluna kiinteä 5€:n korvaus lastenhoitajan matkakustannuksista työkohteeseen.

Kehä III:n, Tampereen, Turun, Oulun sekä Kuopion kaupunkialueen ulkopuolisista tilauksista veloitetaan matka-aika tuntiveloituksena ja toteutuneet matkakustannukset. Mikäli matka suoritetaan lastenhoitajan omalla autolla, kilometrikorvaus on valtioneuvoston vahvistama veroton kilometrikorvaus.

Kaikki lastenhoitajamme puhuvat hyvää suomea. Varaustilanteen / mahdollisuuksien mukaan lastenhoitopalvelumme on saatavilla myös ruotsin- ja/tai englanninkielisenä.

97 % tilauksista lastenhoitajamme on paikalla alle kahdessa tunnissa. Pyrimme järjestämään lapselle aina saman tutun hoitajan mahdollisimman nopeasti, jopa puolessa tunnissa – viimeistään kuitenkin vuorokauden sisällä tilauksesta.

Pilkkeen lastenhoidon palvelualueet ovat pääkaupunkiseutu Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen, Kirkkonummi, Tuusula ja muut Uudenmaan kunnat, sekä Tampere ja muu Pirkanmaa, Turku ja Oulu lähialueineen.