Työn ja kodin yhteensovittaminen pienten koululaisten ja lasten loma-aikoihin on monessa perheessä melkoinen palapeli. Leirit ja erilaiset tapahtumat ovatkin siksi monelle asiakasyrityksellemme tärkeitä tekoja työnantajamaineen rakentamisessa ja henkilöstön sitouttamisessa.

Kun varaatte loma-ajan leirin kauttamme yritykseenne, on pienten koululaisten vanhemmilla ainakin yksi huoli vähemmän – lapsilla taas monta mukavaa seikkailua enemmän!

Järjestämme työntekijöiden lomaileville lapsille mielekästä tekemistä, yksittäisistä retkipäivistä ja tapahtumista kuukaudenkin mittaisiin kesäleireihin. Pilke-lomaleirit pidetään yritysten niille osoittamissa tiloissa, jonne tuomme kaikki tarvittavat välineet. Ohjelma ja puitteet suunnitellaan yhdessä yrityksen kanssa, ja yritys päättää leirien kustannusten jakamisesta työnantajan ja henkilöstön kesken.

Leiripäivinä lapset ja vanhemmat tulevat yhdessä työpaikalle

Pilke-lomaleiripäivä on koko työpäivän mittainen. Se alkaa ja päättyy kätevästi vanhemman työpaikalle. Itse leiri huipentuu juhlaan, jossa yhdessä käydään läpi huippukohtia kuvien ja omien luomusten merkeissä. Lue tästä lisää lastenhoitajiemme kokemuksia lomaleiripäivistä.

Kaikki kesäleirimme ja muut loma-aikojen leirit ja tapahtumat toteutetaan avaimet käteen -periaatteella. Ne sisältävät selkeän päiväkohtaisen ohjelman, joka suunnitellaan ja räätälöidään yhteistyössä yrityksen kanssa. Kaikenkokoiset yritykset voivat varata leirin, kunhan osallistujia on vähintään kuusi. Mitoitamme lastenhoitajat lasten lukumäärän mukaan varhaiskasvatuksen kriteerejä noudattaen. Lapset on vakuutettu toimestamme koko leirin ajan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Yrityksille

Yleisin käytäntö on, että leirille osallistuvien lasten vanhemmat maksavat leiristä osallistumismaksun, joten leiristä ei välttämättä aiheudu mitään kustannuksia yritykselle itselleen. Toinen vaihtoehto on, että yritys osallistuu osittain kustannusten maksamiseen tukeakseen arjen ja työn yhteensovittamista. Olemme toki tuottaneet myös leirejä, joissa työnantaja on maksanut koko leirin.

Työelämän muuttumisen myötä (ml. isovanhempien pidentyneet työurat) ovat työnantajat alkaneet miettiä laajemmin työn ja arjen yhteensovittamisen haasteita ja keinoja tukea vanhempien lastenhoitohaasteita myös lasten ja pienten koululaisten pitkien loma-aikojen yhteydessä. Yritykset haluavat myös tänä päivänä erottua perheystävällisenä yrityksenä, joka huomioi laajemmin ja kokonaisuutena työntekijöiden työssä ja arjessa jaksamista.

Kyllä voi, mutta näistä poikkeavuuksista pitää saada tieto etukäteen ennakkoilmoittautumisen yhteydessä, jotta osaamme mitoittaa lastenhoitajien resurssit ja pätevyysvaatimukset oikein.

Pilke lastenhoidon leiripäivillä ulkoillaan, pelataan, leikitään, askarrellaan, vieraillaan erilaisissa maksuttomissa ja erikseen sovittaessa maksullisissa kohteissa. Kaikki toiminta leiriviikoille on etukäteen suunniteltua ja ohjattua ja leiripäivissä on selkeä leiriohjelmarunko.

Lomaleirien ruokailut järjestetään yrityksen omien toiveiden mukaan. Olemme ruokailleet lasten kanssa yrityksen tiloissa sijaitsevassa lounasravintolassa tai sen erillisessä kabinetissa, leiritilaan voidaan tilata lapsille lounas ja jollain leireillä vanhemmat ovat toivoneet ja halunneet lasten syövän vanhempien itsensä valmistamia ja mukaan pakkaamia lämpimiä lounaita, jotka lämmitetään ja syödään yhteisesti lounasaikaan.

Olemme tuottaneet leirejä, joihin on osallistunut eri-ikäisiä lapsia aina 3–11-v ikähaarukalla. tällöin leirien sisältö suunnitellaan yleensä kahdessa osassa, oma ohjelmarunko erikseen pienille ja isommille lapsille. Tavallisinta on rajata osallistuvien lasten ikäjakauma noin 7–9-vuotiaisiin koululaisiin, jotka ovat vielä liian pieniä ollakseen pitkiä aikoja yksin kotona. Yhdelläkin viikon mittaisella leirillä saadaan monen vanhemman monta huolta ratkaistua.

Pilke lastenhoidon toteuttamat leiripäivät järjestetään asiakasyrityksen itsensä osoittamissa tiloissa, jotka ovat yleisemmin neuvotteluhuoneita tai kokoustiloja, joskus auditorio tai liikuntasalikin on toiminut leiritilana. Leireihin voidaan sisällyttää myös erilaisia retki- ja vierailupäiviä.

Leiripäivien kesto on yleisimmin klo 8–16 tai 9–17, räätälöimme kuitenkin leiripäivät aina yrityksen omien toiveiden ja vanhempien työpäivän aikataulujen mukaisesti.

Yrityksille toteuttamamme loma-ajan leirit ovat yleisimmin 1–2 viikon mittaisia. Mikään ei kuitenkaan estä räätälöimästä juuri teidän yrityksellenne sopivan mittaista toimintaa yksittäisistä retkipäivistä kuukaudenkin mittaisiin kesäleireihin.

Esimerkki lomaleirin ohjelmasta

 

Maanantai
Aamupäivä: Tervetuloa leirille, tutustuminen ja lasten kierros työpaikalla.
Lounas.
Iltapäivä: Teema: Pihapelit

Tiistai
Aamupäivä: Teema: Kädentaidot.
Lounas.
Iltapäivä: Teema: Luonto.

Keskiviikko
Aamupäivä: Teema: Retkikohde.
Lounas.
Iltapäivä: Teema: Musiikki.

Torstai
Aamupäivä: Teema:.
Lounas.
Iltapäivä: Teema:

Perjantai
Aamupäivä: Teema:.
Lounas.
Iltapäivä: Leirin päättäjäiset, talentit ja tunnelmat

Hinta: 3500 euroa + alv. / 14 lasta = 2 hoitajaa* sisältäen perusmateriaalin ja välineet (askartelu, pelit yms.), maksulliset retket, erikoistarvikkeet yms. veloitamme kulujen mukaan. Hinta / lapsi 250 eur + alv.

Nico Silenius

Lastenhoidon liiketoimintajohtaja
Nico Silenius
050 3555 655
nico.silenius@pilkepaivakodit.fi

Millainen lomaleiri suunnitellaan teidän yrityksellenne?

Haluatko kuulla lisää Pilke lastenhoidon lomaleireistä yrityksille? Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen ja suunnitellaan yhdessä yrityksenne pienten lasten työntekijöiden tarpeisiin sopivin ratkaisu. Pilke lastenhoito on yritysten ja lapsiperheiden arjen apuna!

Tutustu tästä muihin lastenhoidon palveluihimme yrityksille.

Retkiä Liikennepuistoon ja Luonnontieteelliseen museoon

”Leirikokemukseni lastenhoitajana ovat innostavia, mukavia ja inspiroivia. Monipuolisen ja samaan aikaan joustavan leiriohjelman ansiosta olemme toteuttaneet onnistuneita leirejä. Yrityksen neuvottelutilat ovat taipuneet hienosti niin askartelujen, leikkien, iltapäiväsatujen kuin elokuvateatterinkin miljööksi. Lasten kanssa on ollut monia hauskoja hetkiä, kuten saippuakuplien puhaltelu ja futis lähipuistossa sekä retket esimerkiksi Liikennepuistoon ja Luonnontieteelliseen museoon. Lapset ovat innoissaan päästessään tutustumaan uusiin paikkoihin. 

Meidät on otettu lämpimästi vastaan yrityksissä ja minusta on tuntunut luontevalta sujahtaa hetkeksi osaksi uusia työyhteisöjä mukavien ihmisten ansiosta. On erityisen tärkeää, että asiakasyrityksessä on nimetty valmiiksi yhteyshenkilö, joka tuntee työyhteisön, ja jolta voi tarvittaessa kysyä mitä tahansa käytännön seikkaa koskien leirijärjestelyjä. Kommunikaatio ja vuorovaikutus ovat erittäin merkittävässä roolissa.”

Mirva_Mietala

Pilkkeen lastenhoitaja Mirva Mietala

Lastenhoito

Pilkkeen lastenhoitaja Päivi Keränen

Mieluisaa tekemistä jokaiselle

”Pilkkeen järjestämillä leireillä meno on aktiivista ja toiminnantäyteistä. Viihtyisä tila sekä erittäin monipuoliset peli-, leikki- ja askarteluvälineet takaavat, että aika ei tule pitkäksi lapsille, eikä ohjaajille. Jokainen löytää itselleen mieluisaa tekemistä.

Yksi lastenhoitaja keskittyy esim. kädentaitojen ohjaamiseen, toinen ottaa yleisvastuun muusta toiminnasta. Lapset esittelevät aina innoissaan vanhemmilleen, mitä ovat luoneet päivän aikana. Retket jännään paikkaan jäävät usein myös mukavaksi leirimuistoksi. Lyhyessäkin ajassa muodostuu hyvä yhteishenki ja lapset tulevat tutuiksi. Viimeisenä päivänä on palkitsevaa saatella lapset matkaan luomuksineen ja kiitoksineen!”

Kokosimme meiltä useimmiten kysyttyjä kysymyksiä lastenhoidon palveluistamme.