Työn ja perheen joustava yhdistäminen on yritykselle kilpailuvaltti

Perheen ja työn yhteensovittamisen tuki on rekrytointivaltti, jolla yritys houkuttelee parhaita osaajia ja sitouttaa heitä. Se on tekoja, jotka viestittävät perhemyönteisiä arvoja. Perheystävällinen työpaikka lisää työhyvinvointia. Hyvinvoiva työntekijä sairastaa vähemmän ja on tehokkaampi työssään. Tuki perheen ja työn yhdistämiselle tuo yritykselle suoria ja välillisiä säästöjä.

Lastenhoitoapu vähentää stressiä ja parantaa työtehoa

Kaikilla vanhemmilla ei ole tukiverkostoa järjestellä lapsen hoitoa, jolloin lasten sairastelu tai vanhempien työmatkat ja muut tärkeät työmenot voivat aiheuttaa paljon huolta ja kuormaa. Se voi johtaa työtehon heikkenemiseen. Hoitajan järjestäminen kiireisenä työaamuna tai myöhään illalla voi viedä paljon aikaa ja voimavaroja. Järjestelyihin tuhrautunut aika ja stressi tuovat työnantajalle välillisiä kustannuksia esimerkiksi työajan hukkana.

Pilke lastenhoitaja takaa lapselle turvallisen ja aktiivisen kotipäivän vanhemman työskennellessä

Pilkkeen ammattitaitoiset lastenhoitajat ovat luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden kanssa lapsella on aina mahdollisuus hyvään päivään – ja vanhemmat keskittyvät sillä aikaa hyvällä omallatunnolla työhönsä.

Lastenhoidon järjestäminen on yrityksille joustavaa ja kustannustehokasta

Pilke lastenhoito auttaa yrityksiä työn ja perheen yhteensovittamisessa. Lastenhoitopalvelumme on joustava ratkaisu yritysten ja työntekijöiden eri tarpeisiin ja tilanteisiin.

Sopimus lastenhoidosta voidaan tehdä valmiiksi ilman sitoumusta palvelun käyttöön.

  • Palvelussamme ei ole kiinteitä kuluja, vaan se laskutetaan käytön mukaan.
  • Yritys määrittelee itse, kuka voi käyttää palvelua ja missä tilanteessa.
  • Lastenhoitopalvelut ovat yritykselle verovähennyskelpoinen kulu.
  • Autamme teille sopivan lastenhoitopolitiikan määrittelyssä ja sen viestimisessä henkilöstölle.

Turvallinen ja hygieeninen lastenhoito myös korona-aikaan

Tehdään yhdessä paras mahdollinen kotipäivä. Lue tästä ohjeemme, kuinka huomioimme ja minimoimme yhdessä tartuntariskin ja ehkäisemme koronaviruksen leviämistä lastenhoitajan vieraillessa perheenne kotona.

Lue lisää

Aloita lastenhoitopalveluiden käyttäminen täyttämällä lomake

Kun olet lähettänyt lomakkeen, toimitamme antamaasi osoitteeseen sopimuksen lastenhoidosta. Sopimuksella saat lastenhoidon palvelumme sitoumuksetta heti käyttöön. Ei kiinteitä kuluja ja laskutus käytetyn palvelun mukaan.

Sairaan lapsen hoito on suosittu työsuhde-etu

Etätyö sairaan lapsen kanssa ei ole etätyötä laisinkaan. Asiakas- ja asiantuntijatyössä voi olla hankalaa varautua äkillisiin poissaoloihin, silloin lastenhoitajamme ovat kustannustehokas vaihtoehto. Lue lisää!

Tilapäinen lastenhoitoapu yrityksenne työntekijöille

Asiakas- ja asiantuntijatyössä on joskus välttämättömiä työmatkoja tai muita työmenoja, jolloin tarvitaan lapsille turvallinen ja luotettava hoitaja. Lue lisää!

Loma-ajan leirit ja tapahtumat lapsille työpaikoilla

Kun työpaikallanne halutaan järjestää aktiivista ja hauskaa tekemistä töissä olevien vanhempien lapsille esimerkiksi koulujen kesä- ja syysloman aikaan, me Pilkkeellä autamme. Lue lisää!

Lapsi mukaan töihin -päivä on vuosittain marraskuussa

Millainen ohjelma yrityksenne pienille apulaisille järjestetään? Tilaa Pilkkeen lastenhoitajat apuun. Lue lisää!

Laske, millainen tuottavuusansa tehoton työaika on yrityksessäsi

henkilöä
päivää
euroa
tuntia

Tulos: Menetetyt liikevaihtoeurot vuodessa: 90 000 euroa.

Laskurimme perustuu oletukseen, jossa etätyön tehokkuus on 50 % normaaliin työpäivään ja -aikaan verrattuna.

Pilke lastenhoidon yritysasiakas Supercell kertoo kokemuksistaan

”Kokemuksemme mukaan Pilkkeen lastenhoitopalvelut yrityksille ovat ammattitaitoisesti tuotettuja ja tuovat hienosti joustavia ratkaisuja perhe-elämän kiireiseen ja joskus vaativaankin arkeen.

Olemme käyttäneet Pilkkeen lastenhoitopalveluita myös terveen lapsen hoitamiseen, koska välillä työntekijöillämme on työhön liittyviä ilta- tai viikonloppumenoja, ja toinen vanhempi ei voi oman työnsä takia hoitaa lapsia sinä aikana tai yksinhuoltajalla ei ole tukiverkkoa.

Lastenhoitopalveluista on erityisesti hyötyä tilanteissa, joissa työntekijöidemme lapset ovat sairaina ja molempien vanhempien työ vaatii läsnäoloa. Palvelun avulla lapsille saadaan turvallinen ja luotettava hoitaja paikalle lyhyelläkin varoitusajalla.”

-Anna Feodorow, Admin Lead, Supercell

Supercell
supercell

Anna lastenhoitoa lahjaksi työntekijöillesi

Mietitkö erilaisia tapoja muistaa henkilöstöä? Lapsiperheellinen työntekijäsi ilahtuu varmasti lastenhoidon lahjakortista! Pilke lastenhoidon lahjakortti sisältää kolmen tunnin lastenhoidon, hinta 95 eur. Lahjakortti on voimassa vuoden ajan tilauksesta. Tilaa lahjakortti tästä!

Yli 850 suomalaista yritystä luottaa Pilke lastenhoidon palveluun

Mm. näiden yritysten henkilöstöllä on käytössään Pilkkeen lastenhoitopalvelu työsuhde-etuna:

Capgemini Finland Oy
Ernst & Young Oy
F-Secure Oyj
KPMG Oy Ab
SAP Finland Oy
Sun Microsystems Oy
Pricewaterhouse Coopers Oy
Tieto Oyj
Roschier Asianajotoimisto Oy
Asianajotoimisto Hannes Snellman Oy
Arkkitehtitoimisto Helin & Co
Pohjolan Systeemipalvelu Oy
Oy Samlink Ab
Viestintätoimisto Pohjoisranta Oy
Bilot Oy
Futurice Oy
Solita Oy
HiQ Finland Oy

Tilaa tästä sitoumuksetta lastenhoidon palvelusopimus!

Elina Biström

Myyntipäällikkö
044 302 0006
elina.bistrom@pilkelastenhoito.fi

Miten voimme auttaa yritystänne ja työntekijöidenne lapsiperheitä työn ja kodin yhteensovittamisessa?

Kerron mielelläni lisää lastenhoidon yhteistyömahdollisuuksistamme yritysten kanssa: sairaan lapsen hoito -työsuhde-etuna, erilaiset poikkeustilanteiden ja muiden tilapäisten akuuttien tilanteiden lastenhoitotarpeet työntekijöille, loma-aikojen ja muiden tapahtumien lastenhoitopalvelut. 

Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen ja suunnitellaan yhdessä yrityksenne tarpeisiin sopivin ratkaisu. Pilke lastenhoito on yritysten ja lapsiperheiden arjen apuna!

Perheille

Olemme linjanneet, että korona-aikaan tuotamme lastenhoitopalvelua samoin perustein kuin varhaiskasvatuspalveluita on tarjolla. Toimintamme lähtökohta on, että työtä tekevät vain oireettomat lastenhoitajat. Kiinnitämme erityistä huomiota lastenhoitajiemme ja asiakasperheidemme turvalliseen ja hygieeniseen kohtaamiseen ja kartoitamme jokaisen tilauksen tilauskohtaisesti riskitekijät huomioiden. Emme hoida kuumeisia potilaita emmekä lapsia, joilla on vakavia hengitystieoireita.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi hoidamme kerrallaan vain saman perheen lapsia.

Toimintamme lähtökohta on, että työtä tekevät vain oireettomat lastenhoitajat. Lastenhoitajamme käyttävät hengityssuojaimia ja suojakäsineitä.

Pyrimme käyttämään samaa hoitajaa samoissa kohteissa ja seuraamme missä hoitaja on 14vrk aikana ollut, jotta mahdollisia altistumista vähennettäisiin.

Kiinnitämme erityistä huomiota lastenhoitajiemme ja asiakasperheidemme turvalliseen ja hygieeniseen kohtaamiseen ja kartoitamme jokaisen tilauksen tilauskohtaisesti riskitekijät huomioiden. Lastenhoitajamme käyttävät suusuojia.

Kun perhe tilaa meiltä lastenhoitoapua, keskustelemme ensin yhdessä kaikkien perheenjäsenten terveydentilasta selvittääksemme mahdolliset terveysviranomaisten ohjeiden mukaiset riskitekijät. Lisäksi olemme tarkasti ohjeistaneet jokaisen lastenhoitajamme perumaan välittömästi vuoronsa, jos heillä ilmenee oireita tai heidän yleisvoinnissaan tapahtuu muutoksia. Uusissa tilauksissa oireettoman ajan tulee olla puolin ja toisin 14 vuorokautta ja pyrimme käyttämään samaa hoitajaa samoissa kohteissa. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja päivitämme ohjeistuksiamme tarvittaessa.

Kyllä, verotukseen on mahdollista hakea muutosta oikaisuvaatimuksella. Lisätietoja voi kysyä verottajalta.

Vähennyksen saat siltä vuodelta, jolloin olet maksanut palveluntuottajan laskun tai työntekijän palkan. Saat vähennyksen joko heti verokortillasi tai verovuoden veroilmoituksessasi. 

Lue tästä tarkemmin lisää: https://www.pilkelastenhoito.fi/kotitalousvahennys/

Kyllä vaikuttaa, kotitalousvähennystä ei voi käyttää, mikäli saa samaan työhön omaishoidon tukea, lasten kotihoidon tukea tai yksityisen hoidon tukea. Myös palveluseteli, korjausavustus tai myönnetty palkkatuki estävät kotitalousvähennyksen hakemisen.

Lue tästä tarkemmin lisää: https://www.pilkelastenhoito.fi/kotitalousvahennys/

Ei vaikuta, sillä kotitalousvähennyksen saa omassa kodissa tai vapaa-ajan asunnossa teetetystä työstä riippumatta siitä, onko asunto tai mökki oma tai vuokrattu.

Lue tästä tarkemmin lisää: https://www.pilkelastenhoito.fi/kotitalousvahennys/

Kyllä, sillä lahjakortilla maksettaessa vähennyksen voi tehdä nimenomaan lahjan saaja. Lahjakortin ostaja ei saa vähennystä. Lue tästä tarkemmin lisää: https://www.pilkelastenhoito.fi/kotitalousvahennys/

Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka voi saada kotona teetettävästä kotitaloustyöstä. Vähennykseen oikeuttavaa työtä on esimerkiksi lastenhoito ja lapsiperheiden kodinhoidon palvelut. Lue tästä lisää:

Lastenhoidon palvelumme ja hinnat yksityisesti perheille tilattuna löydät tästä: https://www.pilkelastenhoito.fi/

Perhe saa tilatusta lastenhoitopalvelusta kotitalousvähennyksen. Yrityksille etäpäivien lastenhoitoapu ei ole verottajan näkökulmasta ”sairaan lapsen hoitoa”, vaan se on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu.

Etäpäivien lastenhoitoapu ei ole verottajan näkökulmasta ”sairaan lapsen hoitoa”, vaan se on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu.

Pyrimme järjestämään lapselle aina saman tutun hoitajan. Hoitajiltamme löytyy osaamista myös erityistarpeisiin, esimerkiksi pitkäaikaissairauksiin ja kehityshäiriöihin, sillä meillä työskentelee myös sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Vastuu lapsen lääkityksestä on aina vanhemmilla, ja siitä on annettava kirjalliset ohjeet lastenhoitajalle.

Lastenhoitajamme hoitavat lähes kaikkia lasten sairaustapauksia, poikkeuksia ovat norovirus ja rotavirus niiden suuren tartuntariskin vuoksi.
Lastenhoitajan työtehtäviin kuuluvat välittömästi hoidettavan lapsen hoitoon liittyvät tehtävät: lapsen iänmukainen ravitseminen, pukeminen, peseminen, levon tarpeesta huolehtiminen ja voinnin seuranta ja sen mukainen seuranpito. Jos lapsen hoito vaatii kuumeen mittausta ja seurantaa tai lääkkeiden antamista, lastenhoitaja pitää ohjeistaa kirjallisesti, ja lääkkeet on hyvä annostella valmiiksi.
Lastenhoitaja on sovitusti yhteydessä vanhempiin lastenhoidon aikana, ja sen päätteeksi hän myös raportoi suullisesti lapsen voinnista ja muista hoitopäivän tapahtumiin liittyvistä asioista.

Pyrimme aina järjestämään hoitajaksi saman tutun lastenhoitajan, mutta emme voi kuitenkaan taata, että hän on vapaa juuri toivottuun aikaan. Kaikki lastenhoitajamme ovat kokeneita ja lapsirakkaita, joten voit huoletta jättää lapsesi myös toisten hoitajien hoiviin.

Ei tarvitse. Riittää, kun hoidettavalle lapselle on kotiin varattuna kaikki tarpeellinen hoidon ajaksi.

Kyllä voi, sovitusti vaikka viikoittain. Pilkkeen lastenhoitaja voi hoitaa lasten harrastusmatkojen kuljetukset julkisilla kulkuneuvoilla tai kävellen ja antaa paikan päällä tarvittavan tuen.

Pilkkeen lastenhoitaja takaa lapselle hyvän päivän, eli turvallisen ja aktiivisen hoidon omassa kodissa. Lastenhoitajamme huolehtivat lapsesi perustarpeista, leikkivät, ulkoilevat, valmistavat ruoan ja/tai hakevat lapsen päiväkodista tai koulusta ja käyttävät vaikka viikoittaisessa harrastuksessa. Hoitajamme noudattavat aina vanhempien ohjeita.
Lastenhoitaja on sovitusti yhteydessä vanhempiin lastenhoidon aikana, ja sen päätteeksi hän myös raportoi suullisesti hoitopäivästä.

Yksi lastenhoitaja voi hoitaa samanaikaisesti enintään neljää lasta.
Sairaan lapsen kotihoidossa toiveena on, että hoitajan tarvitsee hoitaa vain sairastavaa lasta. Jos sairaita lapsia on useampi, yksi lastenhoitaja voi hoitaa enintään kolmea saman perheen lasta kerrallaan.

Pilkkeen lasten kotihoidon lastenhoitohenkilökunta koostuu muun muassa lastenhoitajista, lähihoitajista, terveydenhoitajista ja näiden alojen opiskelijoista. Hoitajamme ovat täysi-ikäisiä, motivoituneita ja ylpeitä alan ammattilaisia, ja heiltä vaaditaan kokemusta kaikenikäisten lasten hoitamisesta.
Hoitajiamme sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus, ja lisäksi hoitajiemme taustat tarkistetaan huolella rikosrekisteriotetta myöten. Valvomme palvelumme laatua säännöllisesti asiakaspalautetta seuraamalla. Perusteellinen vastuuvakuutuksemme kattaa luonnollisesti myös lastenhoitopalvelumme.

Sairasta lasta voidaan hoitaa kotona myös yön yli. Tarvittaessa lastenhoitaja voi hakea äkillisesti sairastuneen lapsen päiväkodista tai koulusta.

Lastenhoitajamme tilataan soittamalla numeroon 020 768 9777 tai tekstiviestitse järjestelmänumerosta 045 739 65791
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin ma-to klo 7.00–21.00, pe klo 7.00–16.00 ja sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä klo 13.00–21.00

Tilausta tehdessäsi kerro:
* oma nimesi ja työnantajasi
* hoidon tarve (pvm + kellonajat ja päivien lkm)
* lapsen tiedot (nimi, ikä ja terveydentila)
* mahdolliset muut hoitoon oleellisesti liittyvät asiat (esim. lääkitys) ja toiveet (esim. hoitajan nimi)

Lastenhoidon turvallisuus ja laatu on meille ehdottoman tärkeää. Pilkkeen lastenhoitajat ovat täysi-ikäisiä hoiva-alan osaajia, alan opiskelijoita tai muutoin lastenhoitotehtävistä kokemusta omaavia henkilöitä, joiden rikosrekisteriotteet ja suosittelijat on huolellisesti tarkastettu.
Kaikkia lastenhoitajiamme sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Pilke lastenhoidon vastuuvakuutus kattaa mahdolliset lastenhoitopalvelun henkilö- ja esinevahingot. Työntekijöidemme eläkevakuutus on Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö ELOssa, ja lakisääteinen tapaturmavakuutus Fenniassa.

Lastenhoitopalvelumme laatu ja asiakastyytyväisyys on meille yksi tärkeimmistä mittareistamme. Pilke lastenhoidon NPS on erinomaisella tasolla (vaihteluväli 95-99), ja sitä seurataan säännöllisillä tekstiviestikyselyillä lastenhoitopalvelujemme käyttäjiltä. Selvitämme vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyllä myös yritysasiakkaidemme kokemusta palveluistamme.
Kaikki palaute – risut, ruusut ja kehitysehdotukset – ovat erityisen tervetulleita myös suoraan asiakaspalveluumme!

Tilauksen voi peruuttaa veloituksetta, jos lastenhoitajaa ei ole vielä vahvistettu asiakkaalle. Kaikki muutokset tai peruutukset tulee tehdä Pilkkeen asiakaspalveluun.
Jos lastenhoito on vahvistettu ja tilaaja peruu sen viimeistään klo 21.00 edellisenä iltana, on Pilkkeellä oikeus laskuttaa sovitusta palvelusta kolmen tunnin osalta.
Jos lastenhoito on vahvistettu ja tilaaja peruu sen myöhemmin kuin edellisenä iltana kello 21.00, on Pilkkeellä oikeus veloittaa käyttämätön aika ja palvelu kokonaisuudessaan.
Jos lastenhoitaja on estynyt suorittamaan sovittua työvuoroa (sairastuminen tai muu ylivoimainen este), Pilke pyrkii asiakkaan niin halutessa järjestämään tilalle sijaisen. Pilke ei voi kuitenkaan taata sijaisen saamista asiakkaalle.

Pilkkeen lastenhoitopalvelu on käytettävissä 24/7, eli minä päivänä ja mihin kellonaikaan tahansa. Lastenhoidon minimikesto on kotitalousasiakkailla 3 tuntia ja yritysasiakkailla 4 tuntia. Nopeimmillaan lastenhoitajamme on paikalla puolessa tunnissa tilauksesta, ja pääsääntöisesti kahden tunnin sisällä.

Lastenhoitopalvelun hinta muodostuu perustuntiveloituksesta ja lastenhoitajan matka-ajan ja matkakustannusten korvauksista hinnaston ja yritysten palvelusopimuksen mukaan.

Pääkaupunkiseudulla Kehä III:n sekä Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa kaupunkialueen sisäpuolella veloitetaan matkakuluna kiinteä 5€:n korvaus lastenhoitajan matkakustannuksista työkohteeseen.

Kehä III:n, Tampereen, Turun, Oulun sekä Kuopion kaupunkialueen ulkopuolisista tilauksista veloitetaan matka-aika tuntiveloituksena ja toteutuneet matkakustannukset. Mikäli matka suoritetaan lastenhoitajan omalla autolla, kilometrikorvaus on valtioneuvoston vahvistama veroton kilometrikorvaus.

Kaikki lastenhoitajamme puhuvat hyvää suomea. Varaustilanteen / mahdollisuuksien mukaan lastenhoitopalvelumme on saatavilla myös ruotsin- ja/tai englanninkielisenä.

97 % tilauksista lastenhoitajamme on paikalla alle kahdessa tunnissa. Pyrimme järjestämään lapselle aina saman tutun hoitajan mahdollisimman nopeasti, jopa puolessa tunnissa – viimeistään kuitenkin vuorokauden sisällä tilauksesta.

Pilkkeen lastenhoidon palvelualueet ovat pääkaupunkiseutu Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen, Kirkkonummi, Tuusula ja muut Uudenmaan kunnat, sekä Tampere ja muu Pirkanmaa, Turku ja Oulu lähialueineen.

Load More