Pilke lapsiperheiden kotipalvelu on perheesi arjen tukena myös koronatilanteen aikana

Terveellinen ja turvallinen ympäristö ohjaa toimintaamme. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Pilke lastenhoidon palveluista saa lastenhoitoapua vain terveille, täysin oireettomien perheiden lapsille. Pidämme erityisen tarkasti huolta myös siitä, että kaikki lastenhoitajamme ovat täysin oireettomia.

Pilkkeen ammattitaitoiset lastenhoitajat ovat luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden kanssa lapsella on aina mahdollisuus hyvään päivään. Jos huomaamme koronaviruksen aiheuttavan huolta lapselle, hoitajamme käyvät lapsen ikätasoisesti rauhoittavaa keskustelua arkisen puuhailun ohessa. Lue alta lisää lapsiperheiden kotipalvelusta!

Kun perhe tilaa meiltä lastenhoitoapua, keskustelemme ensin yhdessä kaikkien perheenjäsenten terveydentilasta selvittääksemme mahdolliset terveysviranomaisten ohjeiden mukaiset riskitekijät. Lisäksi olemme tarkasti ohjeistaneet jokaisen lastenhoitajamme perumaan välittömästi vuoronsa, jos heillä ilmenee oireita tai heidän yleisvoinnissaan tapahtuu muutoksia. Uusissa tilauksissa oireettoman ajan tulee olla puolin ja toisin 14 vuorokautta. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja päivitämme ohjeistuksiamme tarvittaessa.

Tämän toimintamme lähtökohta on, että tarjoamme palvelua vain oireettomille perheille ja työtä tekevät vain oireettomat lastenhoitajat. Mahdollisuuksien mukaan toteutamme etätyöpäivän lastenhoitoavun ulkoiluna, jolloin lastenhoitaja ei vieraile perheiden kotona sisätiloissa. Lapsiperheiden kotipalvelussa (kunnan palvelusetelillä tuotettava lastenhoitopalvelu) ja riskiryhmien suojaamiseksi lastenhoitajamme käyttävät tarvittaessa hengityssuojaimia ja suojakäsineitä.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi hoidamme kerrallaan vain saman perheen lapsia.

Olemme linjanneet, että tässä poikkeustilanteessa tuotamme lastenhoitopalvelua samoin perustein kuin varhaiskasvatuspalveluita on tarjolla. Toimintamme lähtökohta on, että tarjoamme palvelua vain oireettomille perheille ja työtä tekevät vain oireettomat lastenhoitajat. Mahdollisuuksien mukaan toteutamme etätyöpäivän lastenhoitoavun ulkoiluna, jolloin lastenhoitaja ei vieraile perheiden kotona sisätiloissa.

Pienet lapset ovat luonnostaan uteliaita. He ihmettelevät jatkuvasti ympäröivää maailmaansa ja tekevät siitä havaintoja. Lapset rakentavat käsitystään maailmasta havaintojensa perusteella. He tarkkailevat läheistensä puheita ja toimia. Lapset ovat varmasti huomanneet, että tässä ajassa on jotakin erikoista ja erilaista. Sana korona vilisee aikuisten puheissa ja aikuiset saattavat vaikuttaa turhautuneilta. Jotain on meneillään. Ollaan enemmän kotona, käsiä pestään huolellisemmin, mummia ja vaaria nähdään harvemmin. Lapset kuulevat ja tuntevat, mitä heidän ympärillään tapahtuu, vaikka olisivatkin omissa puuhissaan.

Lapsella on oikeus tulla kuulluksi

Lapsella on oikeus tulla kuulluksi ja hänellä tulee olla tunne siitä, että häntä kuunnellaan ja hänen sanomisillaan on merkitystä. Nyt poikkeuksellisena aikana lasta on tärkeä kuunnella erityisen herkällä korvalla. Keskustelulle lapsen kanssa kannattaa luoda rauhallinen hetki, jolloin lapsen on helppo ja turvallinen puhua aikuiselle. Lapsille pandemiasta kannattaa puhua rehellisesti, ikätasoisesti ja tuoda keskustelu mahdollisimman konkreettiselle tasolle.  Mitä pienempi lapsi, sitä konkreettisemmin. Viruksesta kertoessa voi vaikka piirtää samalla tai muuten havainnollistaa asioita. Lapsen kanssa voidaan käydä läpi, mitä tämä tarkoittaa heidän elämässään. Mitä muutoksia on edessä ja miksi toimimme kuten toimimme. Käsipesua voidaan harjoitella yhdessä ja puhua samalla käsihygienian merkityksestä virusten leviämisessä.

Varmista aika ja tila leikille

Lapselle faktatietoja tärkeämpää on tieto siitä, ettei hänen tarvitse huolehtia maailman menosta ja ettei hän jää huolensa kanssa yksin. Lasta kannattaa kuunnella ja pitää tunnelma kotona mahdollisimman kepeänä. Säännöllinen päivärytmi tukee turvallisuuden tunnetta. Leikki on lapsen tapa jäsentää ajatuksiaan ja juuri leikkiessä lapset usein käsittelevät mieltään askarruttavia asioita. Aikuisen tehtävä on huolehtia, että lapsen elämässä säilyy ilo ja hassuttelu turvallisessa ympäristössä. Aikuisten fyysinen ja emotionaalinen läheisyys on se, mitä he tarvitsevat. Se viestii heille, että kaikki järjestyy. Lapset elävät hetkessä – otetaan niistä kaikki ilo irti.

Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan palvelusetelillä tai maksusitoumuksella kustantamaa apua, jota tarjotaan, kun perheessä tarvitaan käytännön tukea arjen sujumiseen esimerkiksi vanhemman sairastamisen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi.

Jos olet huolissasi omasta jaksamisestasi tai tarvitset apua arjen asioiden järjestämiseksi, kysy palvelusetelistä oman asuinkuntasi sosiaalitoimesta.

Kunnan asiantuntijat suunnittelevat palvelun aina perheen tarpeiden mukaiseksi. Lastenhoitajamme voivat esimerkiksi

  • viedä lapset pihalle leikkimään
  • laittaa ruokaa
  • pestä pyykkiä
  • tiskata tiskit

Saat tarkemmat ohjeet palvelusta oman kuntasi sosiaalitoimesta. Asiakkaalta veloitamme palvelusta ainoastaan mahdollisen omavastuuosuuden.

Ota yhteyttä

Haluatko kysyä lisää tai tehdä tilauksen?
Soita meille!

Soita 020 768 9777

8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%) soittaessa kotimaan lanka- ja matkapuhelinliittymistä.

Ulkomailta soitettaessa hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.

Näin hankit palvelusetelin ja tilaat lapsiperheiden kotipalvelun

  1. Kysy palvelusetelistä kunnaltasi. Asuinkuntasi sosiaalitoimi kertoo lisätietoja ja arvioi, millaista apua perheenne tarvitsee.
  2. Palveluseteli on rahan arvoinen. Kun saat palvelusetelin, voit käyttää sitä maksuvälineenä lapsiperheiden kotipalvelua tilatessasi. Palvelusetelillä on kuntasi määräämä rahallinen arvo, ja tavallisesti maksat lisäksi muutamien eurojen arvoisen omavastuuosuuden.
  3. Vertaile ja totea Pilkkeen edullinen hinta. Voit vertailla palveluntuottajia kuntasi käyttämässä verkkopalvelussa. Se on PSOPVaana tai Palse.fi.
  4. Tilaa palvelu. Toivottavasti tilaat palvelun Pilkkeeltä. Me Pilkkeellä palvelemme sinua mielellämme. Soita meille 020 768 9777 ja pidä palvelusetelin numero saatavilla puhelun aikana.
  5. Nauti Pilkkeen ammattitaitoisesta lastenhoidosta.

Esimerkki Kirkkonummelta: Lapsiperheiden kotipalvelua kunnan tukena

Yksi Pilkkeen kumppanikunnista lapsiperheiden kotipalveluissa on Kirkkonummi. Yhdessä Kirkkonummen kunnan kanssa huolehdimme käytännön tuen tarjoamisesta lapsiperheiden arjen sujuvuudeksi esimerkiksi vanhemman sairastamisen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen kohdatessa.

– Olemme pystyneet reagoimaan kunnan muuttuviin tarpeisiin joustavasti, ja voimme aidosti olla perheiden tukena nopeastikin muuttuvissa elämäntilanteissa, kertoo lapsiperheiden kotipalvelun kuntien asiakkuuksista vastaava Tiia Lindqvist.

Pilkkeen tarjoama palvelu suunnitellaan aina kunkin perheen tarpeiden mukaiseksi. Käytännön avun kuten kotitöiden ja ruuanlaiton lisäksi ammattitaitoiset hoitajamme auttavat myös perheen arkirutiinien, vanhemmuuden ja toimintakyvyn tukemisessa.

– Olemme päivittäin lapsiperheiden tukena myös Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Uudenmaan alueella, Tiia sanoo.

0
PROSENTTIA

lastenhoidon asiakkaista suosittelee
(maaliskuussa 2020)

Suosittelisitko Pilkettä?

Tyytyväinen asiakas on Pilkkeen tärkein onnistumisen mittari. Siksi keräämme palautetta ja mittaamme asiakaskokemusta päivittäin.

Asiakaskokemuksia kerätessämme yksi tärkeimmistä kysymyksistä on, kuinka todennäköisesti suosittelisit Pilkettä ystävällesi.

Suosittelijoita ovat asiakkaamme, jotka antavat asteikolla 0–10 huippuarvosanan 8–10.

”Lasten ilosta ja onnellisista ilmeistä saa paljon voimaa”

Pilkkeen lastenhoitajana vuodesta 2015 lähtien työskennellyt Milja Johansson muistelee lämmöllä ensimmäistä lapsiperheiden kotipalvelun asiakastaan Kirkkonummella.

– Luulin lähteväni vain kertaalleen tuuraamaan kunnan lastenhoitajaa, mutta olinkin lopulta melkein puoli vuotta saman perheen ja heidän alle 1-vuotiaan tyttärensä apuna, osan ajasta jopa täyspäiväisesti maanantaista perjantaihin, Milja kertoo.

Lapsiperheiden kotipalvelussa lastenhoitaja auttaa perhettä elämään sujuvaa arkea silloinkin, kun se on vanhemmille esimerkiksi sairastamisen tai muun elämäntilanteen vuoksi hankalaa.

– Joillakin käyn viikoittain ja toisilla parin kuukauden välein, ja käynti kestää yleensä kahdesta viiteen tuntia. Suurin osa tehtävistä on ihan tavallista lastenhoitoa, mutta koetan kyllä auttaa muutenkin, jos näen jotain mitä voin tehdä perheen arjen helpottamiseksi, Milja sanoo.

milja-johansson

”On tärkeää saada apua”

Yksi tyypillisistä syistä lapsiperheiden kotipalvelun tarvitsemiseen on synnytyksen jälkeinen masennus. Silloin lastenhoitajaa tarvitaan antamaan äidille tukea ja hengähdystauko.

– Kun vien lapsen ulos kärryttelemään, äiti saattaa ottaa ansaitut pitkät päiväunet tai hoitaa omia asioitaan kaupungilla. Sellainen irtautuminen on äidille todella tärkeää ja auttaa jaksamaan paremmin.

Milja on työskennellyt erilaisissa lastenhoidon tehtävissä jo yli 10 vuotta, ja kokemusta hänelle on kertynyt niin päiväkodeista, hoitoringeistä kuin sairaan lapsen hoidostakin. Hän aikoo jatkaa lastenhoitajana tulevaisuudessakin.

– Jos näen, että olen pystynyt aidolla läsnäololla ja välittämisellä antamaan apua ja luomaan rennon ilmapiirin, niin kyllähän se motivoi. Vaikka joskus olenkin työpäivän päätteeksi voipunut, lasten ilosta ja onnellisista ilmeistä saa paljon voimaa, Milja kertoo.

Hinnat alkaen palvelusetelillä

Kaupunki Hinta
Helsinki 29,50 €/h
Vantaa 29,50 €/h
Tampere 30 €/h
Turku 35 €/h
Kaarina 33 €/h
Kuopio 35 €/h

 

Alkaen-hinnat ovat voimassa palveluseteliasiakkaille arkipäivisin päiväsaikaan.

Asiakkaan maksettavaksi tulee vain palvelusetelin arvon ja tuntihinnan väliin mahdollisesti jäävä erotus. Esimerkiksi: jos asiakkaalla on Vantaan kaupungin 26 euron arvoinen palveluseteli, asiakkaalle itselleen jää maksettavaksi Pilkkeen lapsiperheiden kotipalvelusta vain alkaen 3,50 €/h.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kotipalvelusta

Lapsiperheiden kotipalvelun tilaamiseen saat tarkemmat ohjeet oman kuntasi sosiaalitoimesta.

Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan palvelusetelillä tai maksusitoumuksella kustantamaa apua, jota tarjotaan, kun perheessä tarvitaan käytännön tukea arjen sujumiseen esimerkiksi vanhemman sairastamisen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi.

Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan palvelusetelillä tai maksusitoumuksella kustantamaa apua, jota tarjotaan, kun perheessä tarvitaan käytännön tukea arjen sujumiseen esimerkiksi vanhemman sairastamisen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi.

Palvelu suunnitellaan aina perheen tarpeiden mukaiseksi. Lastenhoitajamme voivat esimerkiksi viedä lapset pihalle leikkimään, laittaa ruokaa, pestä pyykkiä tai tiskata tiskit.

Saat tarkemmat ohjeet palvelusta oman kuntasi sosiaalitoimesta. Asiakkaalta veloitamme palvelusta ainoastaan mahdollisen omavastuuosuuden.

Tilaa lastenhoitajamme numerosta 020 768 9777 ja mainitse, että käytät palveluseteliä tai maksusitoumusta.